Sunday, March 11, 2007

Limemarinerade pilgrimsmusslor (och några jätteräkor)




Det här var alltså gårdagens förrätt. Med rätt tillbehör kan man säkert göra en varmrätt av det också, det provar vi säkert någon annan gång för det var väldigt gott.

Till 4
16 pilgrimsmusslor (och eventuellt några jätteräkor)
2 lime
2 msk god olivolja
salt och peppar
små träspett

Riv limeskalet och pressa ur saften ur limen. Blanda med olja, salt och peppar och häll i en fryspåse. Lägg i musslor och räkor och låt marinera i minst en timme, helst två. Ta upp dem och trä på små spett (se till att de är korta nog att gå ner i stekpannan, annars kan man kapa dem). Grilla i grillpanna eller stek på hög värme i ett par minuter (råa räkor ska bli röda, pilgrimsmusslor ska gå från lätt genomskinligt vita till helvita).


Dryckestips: Georg Breuer Riesling Sauvage, 106 kr. En mycket prisvärd och god riesling som vi definitivt inte är de första att tipsa om men som vi heller inte tröttnar på i första taget.

No comments: