Saturday, March 17, 2007

Ett perfekt frukostalternativ

Jag är inte överförtjust i GI-fantasternas sätt att använda svenskars jakt på den smala lyckan som en guldgruva. Ekologisk mat med lågt GI ploppar upp i varenda mataffär och ofta är produkterna väldigt dyra. Trots det måste jag tipsa om Fredrik Paulùns müsli, som är precis så god som den låter. Den puffade quinoan kan man väl vara utan rent smakmässigt: det är som puffat ris, fast mindre och när paketet börjar ta slut märker man att de flesta kornen har sjunkit ner till botten. Däremot är kombinationen sultanrussin och solrosfrön en hit! Dessutom är det precis lagom mycket havregryn och pyttelite sötat med honung. Tillsammans med färsk frukt och fil blir det verkligen en perfekt frukost, precis som Fredrik själv säger :-)

2 comments:

Carolina said...

Frukostfrallorna ovanför är väldigt oGI.

Linda said...

Det är bra. Du, lägg in balsamicoreduktionen som vi ska göra!