Wednesday, March 21, 2007

Sultanens juveler

En god, god apelsinsallad som känns härligt fräsch till det mesta från det nordafrikanska köket. Det här räcker till 4 personer

3-4 apelsiner
1 rödlök
1-2 dl stora svarta olier
ca 1 dl hackad bladpersilja
eller färsk koriander


dressing:
1/2 dl olivolja
2-3 msk pressad citron
salt och vitpeppar
1/2 tsk malen spiskummin
garnera med rostade sesamfrön

Skala och skär apelsinerna i skivor. Dela skivorna i halvmånar. Skala och skiva rödlöken och dela skivorna i ringar. Rör ihop dressingen. Lägg ut apelsinskivorna på ett stort fat, lägg rödlöksringarna ovanpå och strö på oliverna samt vald färsk krydda. Häll på dressingen och strö över sesamfröna.




Jag kom på lite försent att jag skulle göra den här salladen så på bilden syns en variant. Jag använde en apelsin, kryddade med ingefära och kanel, strödde över sultanrussin, olivolja och persilja. Det blev mycket gott.

2 comments:

Nässelblom och choklad said...

Härlig sallad. Jag brukar också passa på att äta apelsiner på lite olika sätt när de är så här saftiga och goda.

Linda said...

Visst är det gott? Med russin och kanel blir det dessutom lite som en efterrätt...