Till fyra:
500 g nötkött (jag tog lövbiff idag men ryggbiff eller entrecôte går också bra)
1 röd paprika
ca 100 g bladspenat
3 vårlökar, inklusive det gröna
1 vitlöksklyfta
ca 2 cm ingefära
1 msk vetemjöl
4 tsk risvinäger
3 msk ostronsås
3 msk kinesisk soja
1 nypa socker
1 nypa salt
1/2-1 dl svag buljong
neutral olja att steka i
Hacka vårlöken fint, strimla köttet och ansa och strimla paprikan. Skölj spenaten och riv ingefäran. Blanda ut mjölet i 1 msk vatten. Blanda sedan hälften av redningen med 2 tsk risvinäger. Blanda köttet med risvinägerredningen, vårlöken och vitlöken (pressad) och ställ åt sidan.
Blanda samman ostronsås, soja, socker, salt och 2 tsk risvinäger. Rör sist i den resterande redningen.
Stek kött och paprika snabbt i olja på mycket hög värme, rör hela tiden. Tillsätt ingefäran, rör runt. Häll över såsen och fyll upp med buljong så att det knappt täcker (1/2 dl räcker i min wok, det ska inte bli soppa av det hela), sänk värmen och låt brässera några minuter. Precis innan servering vänder du ner spenaten.
No comments:
Post a Comment