Tuesday, February 24, 2009

Nytt vildjästförsök

Jag ger inte upp. Nu står en ny burk här bredvid spisen. Skillnaden från förra gången är att jag har täckt över med plastfolie som jag gjort några små yttepyttehål i istället för att sätta på locket på burken sådär lite halvdant som jag gjorde sist (vågade inte sätta på det helt för då trodde jag att burken skulle explodera). Dessutom tog jag en oöppnad påse aprikoser den här gången, det kan ju hända att det kommit någon skit på dem jag använde förra gången eftersom påsen varit öppen i någon vecka. Små barnhänder kan till exempel ha varit där och pillat.

3 comments:

Linda said...

Du får ta alkogel på aprikoserna innan du lägger dem i burken.

Carolina said...

Ja, eller på barnen innan de använder aprikoserna. "Ska ni ta torkad frukt? Vänta lite så kommer mamma med handspriten!". Snacka om att de kommer att få men för livet :D

Jonas said...

Haha, detta är för märkligt. Inte nog med att vi har samma stil på bloggen, vi lagar nästan samma mat också. Först etiopisk mat och nu vildjäst.

Ett tips som jag fått från ölbryggare är att helt enkelt trä en plastpåse över burken - skyddar från oönskade partiklar och släpper ut koldioxiden. Jag lyckades dock med att ha ett opåskruvat lock, samt att jag luftade ur burken två gånger om dagen.