Wednesday, November 28, 2007

El diablo

Oj, vad jag går på restauranger nu helt plötsligt! Men man måste ju komplettera all fil med någon form av gastronomisk njutning.

I lördags var vi på El Diablo, en ganska nyöppnad restaurang på Norra Agnegatan på Kungsholmen i Stockholm.

Inriktningen är south-west cooking, alltså latinamerikanska smaker som kompletteras med en diger uppsättning tequila. El Diablo serverar över 40 olika sorters tequila, vilket enligt dem själva är ett av Europas största utbud. Middagen inleddes självklart med en margeritas. Saltad endast på ena sidan glaset. Mycket fiffigt.

El Diablo ägs av fyra kompisar, killar i 25-30-årsåldern och det märks, inte minst på inredningen. Strikta vita väggar, djurhorn i silver och mörka skinnstolar. Inte särskilt intimt, men servicen är däremot väldigt personlig.

Maten var dessutom utmärkt. Först fick vi en liten aptitretare bestående av en tonfisktartar med ett rökt serranoskinka på toppen. Den rätten finns även som förrätt. Det serverades även gott bröd med nån typ av torkad frukt (aprikos, katrinplommon?), chili och choklad.

Till huvudrätt åt jag grillad oxfilé med muscadavosockersky, mandelpotatisterrin smaksatt med chili och persilja som serverades med jordärtskockscrème och rödkål. Det smakade mycket gott, men fanns tyvärr inget vin som matchade både chili, kött och sötman i jordärtskockscrèmen. Portionerna var stora och det var tur att jag skippade förrätten. Efterrätt fick absolut inte plats, även om det fanns godsaker som coconut cream pie på menyn.

De serverade heller inget laktosfritt alternativ, men var till vår stora glädje väldigt snabba på att trolla bort laktosen i allt som sattes fram på vårat bord.

1 comment:

Familjen Edvall said...

Fördelen med att inte vara från stan är att man "måste" äta ute hela tiden när man väl är ute och reser... Jag tröstar mig med det, där jag bor händer det inte så mycket på restaurangfronten:-(
/Katrin