Saturday, July 7, 2007

Kyckling med dragonsås och persiljefärskost

Det här receptet finns i senaste numret av buffé. Där använder de kycklingfiléer, men vi testade att använda hel kyckling istället och det gick jättebra. Använd helst ekologisk färsk kyckling (majskyckling är inte fel), den har bäst smak förutom alla de givna fördelarna. Persiljefärskosten gillade vi jättemycket, den får nog komma igen vid andra tillfällen. I grundreceptet har de mixat skyn slät men det brydde vi oss inte om. Kokt färskpotatis och små späda primörer var mums till!

Till många:
2 hela kycklingar
4 dl vitt vin
4 msk konc kycklingfond
2 tsk ljust muscovadosocker
1 dl matlagningsgrädde
1 dl fransk dragon
salt och peppar

Salta och peppra kycklingarna invänding och utvändigt. Lägg i en ugnsform och stek i 175 grader tills de är färdiga (ca 1 timme). När kycklingen börjar bli färdig (efter ca 40 minuter) häller du i vinet, kycklingfond samt socker som du blandat ihop i en skål. Häll i grädden precis på slutet och låt sjuda med de sista fem minuterna.

Persiljefärskost med citron
2 dl färskost
1 dl bladpersilja
juicen av 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Mixa färskosten, bladpersiljan, juicen av 1/2 citron och vitlöksklyftan till en krämig konsistens. Krydda med salt och peppar.


2 comments:

Rodrigo said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

KrakelSpektakel said...

Jag orkar heller aldrig att mixa.