4 portioner
4 kycklinglår med skinn, salt peppar och 1 dl olivolja Jerkmix1 msk farinsocker
3 kryddpepparkorn, krossade
1 kanelstång, bruten
1/2 tsk cayennepeppar
3 vitlöksklyftor, hackade
1/2 msk mald ingefära
1/2 msk torkad timjan
1 jalapeño, hackad
2 vårlökar, finskurna
saft av 2 lime
1/2 dl rödvinsvinäger
1 msk salt
1/2 dl olivolja
Blanda alla ingredienser och marinera i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen i en stekpanna och stek den sen i mitten av ugnen i en kvart-tjugo minuter.
Rött ris
1 gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 dl hackat pumpakött
1/2 dl olivolja
2 dl långkornigt ris
4 dl vatten
2 tomater, grovt tärnade
salt och peppar
saften av 1 lime
Stek lök, vitlök och tomatpuré i olivoljan i nån minut. Lägg i riset och stek i ytterligare 2 minuter. Häll på vatten och koka i 20 minuter. När det är ett par minuter kvar på riset, rör i de tärnade tomaterna. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
No comments:
Post a Comment