Sunday, June 28, 2009

Muskotsnitt

De här kakorna bakade jag till ett födelsedagskalas för några år sedan och de är verkligen fantastiskt goda. I midsomras hade jag tänkt baka dem igen - men de fanns inte i den äldre upplagan av sju sorters kakor som finns hos min mamma. Nu bloggar jag receptet för att alltid ha det till hands.

ca 40 st
1,5 dl socker
1 msk kanel
1/2 tsk riven muskot
250 g smör
5 dl vetemjöl

Blanda socker, kanel och muskot. Rör smöret och sockerblandningen pösigt. Rör ner mjölet och arbeta ihop degen.
Dela degen i 4 lika stora delar och rulla ut varje bit till en 40 cm lång rulle. Lägg rullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Platta ut dem lätt med en gaffel så att det blir ränder på längden. Grädda i 175 grader mitt i ugnen. Skär varje längd i ca 10 sneda kakor direkt när du tagit ut plåten.