
Receptet räckte till tre som förrätt, men är nog lagom till två som huvudrätt.
1 liter färsk kirskål
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk smör
1/2 msk vetemjöl
1/2 dl finhackad gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl lätt crème fraîche
några skalade räkor
Skölj kirskålen mycket noga och rensa bort grova stjälkar. Koka bladen mjuka i grönsaksbuljong, det brukar ta några minuter. Sila kokspadet, men spara det. Finhacka bladen i mixer eller för hand. Hetta upp smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Späd med kokspadet. Koka upp soppan och lägg i bladen, gräslöken och pressa i vitlöken. Låt koka ett par minuter innan du drar bort kastrullen från värmen och rör ner crème fraîche lite slarvigt så det blir klumpar i soppan. Toppa med några skalade räkor.
Ingen brist på kirskål direkt. Jag rensar tonvis på landet varje helg. Kanske skulle testa att göra soppa på dem...
ReplyDeleteFunderar fröekn Dill
Ja ska de ändå upp så :)
ReplyDelete