sisterfood

Två systrar - massa mat

Tuesday, January 1, 2013

Chokladbakelse till nyår

›
Efterrätter är egentligen inte min starka sida, men när man får förtroendet att göra nyårsefterrätten måste man ju åtminstone försöka....
1 comment:
Saturday, February 11, 2012

Kalmarlåda

›
Lyxig husman! Lamm med skånsk potatis. Skånsk potatis är stekt potatis inkokt i grädde. Ingen dietmat med andra ord, men vansinnigt gott! ...
2 comments:
Sunday, October 30, 2011

Pecannötpaj

›
Superenkel och supergod efterrätt! Pajdeg: 150 g rumsvarmt smör 2 äggulor 2 msk socker 3 dl mjöl Rör ihop och tryck ut i en pajform. ...
Friday, June 24, 2011

Kolasnittar

›
Till ungefär 50 kakor behövs: 200 g smör (rumsvarmt) 5 dl vetemjöl 2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 msk sirap 2 tsk bikarbonat Sätt ugnen p...
Sunday, May 8, 2011

Socca

›
Socca är en kikärtspannkaka som ursprungligen åts i Genua, men har spridit sig längs medelhavets kust bort till Nice. Jag tycker att den är...
2 comments:
Sunday, April 24, 2011

Rabarberpajgrottor

›
En underbar blandning av hallongrottor och paj med mandelmassa som pricken över i. Pajskal 200 g rumsvarmt smör 1 tsk vaniljsocker 1 dl str...
Saturday, April 23, 2011

Nässelsoppa

›
Sparrislandet var fullt av späda nässelskott. Två flugor i en smäll och efter en stunds rensande hade vi nässlor nog till en extrarätt på på...
Sunday, February 27, 2011

Dadelsemifreddo-ish

›
Som avslutning på en middag inspirerad av utvecklingen i Nordafrika (oliver, haloumi med honung på baguette, filodeg fylld med feta och mynt...
Monday, January 3, 2011

Semifreddo med kolanötter

›
Semifreddo betyder halvfryst och är en väldigt lättlagad och väldigt god efterrätt. Den här, med smak av earl grey och kanel, blir en perfek...
3 comments:

Mandelpotatisbakelse med löjrom

›
Ett supergott och enkelt tilltugg som passar löjligt bra till champagne. Potatisbakelsen går att förbereda dagen innan och sen kan man topp...
1 comment:

Pilgrimsmussla på sötpotatischips

›
Supergott tilltugg som vi hade på nyårsmenyn. Om man tycker att det känns krångligt att fritera egna sötpotatischips går det bra att använd...
Sunday, October 17, 2010

Marias äpple- och kanelkaka

›
Den här kakan fick jag receptet till på en konferens jag var på, tillsammans med en påse äpplen. Mycket sympatiskt! Kakan är dessutom en av...
2 comments:

Ljummen rödbetssallad

›
Det här receptet har jag fått av min kollega Lasse. Vi brukar äta lunchlåda ihop och pratar såklart nästan alltid mat under tiden, och en d...
Wednesday, October 13, 2010

Äppelkaka med mandelmassa och pinjenötter

›
Om det har undgått någon kan jag säga det igen: jag älskar äppelkakor! Den här varianten hade han som har den italienska delin på vår gata ...
2 comments:

Hemodlad melon med parmaskinka

›
Den här fina melonen har växt i vår mammas växthus. Full av smak blev den en perfekt förrätt en vacker höstdag! Svårare än så behöver det i...
Wednesday, September 22, 2010

Kola- och lingonpaj

›
En fin kombination av sött och surt i en lättlagad efterrätt. Pajskal: 3 dl mjöl 125 g smör 2-3 msk vatten Kolasås: 1,5 dl grädde 1 dl mjöl...
3 comments:

Skogsutflykt

›
En mycket givande skogsutflykt gav både trattkantareller, gula kantareller och lingon. Trattisarna blev soppa till förrätt och de gula kanta...
1 comment:
Thursday, August 26, 2010

Squashpasta med färska örter

›
Jag fortsätter med mat baserad på squash för att äta upp den enorma ljusgröna, mer pumpaliknande squash jag fick hem i förra veckan. Än en g...
Monday, August 23, 2010

Squashbiffar med fetaost

›
Jag är ytterst osäker på måtten, man får känna sig fram till en bra "smet" helt enkelt. Den blir rätt lös, men ska gå att steka ut...
Saturday, March 27, 2010

Filodegsknyten med fetaost och mynta

›
Enkel och snabb förrätt, bufférätt eller som del av en mezetallrik. Du behöver: Filodeg Fetaost Färsk mynta Paprikapulver Neutral olja att ...
2 comments:
›
Home
View web version

Systrarna

  • Carolina
  • Linda
Powered by Blogger.