Blev sugen på att pröva den omskrivna Kartäuserhof Riesling bland systemets aprilnyheter. En passande förrätt är den här lax- och räkcoctailen som mer liknar en ceviche.
För fyra
200 g fryst laxfilé
200 g skalade räkor
1 msk hackad bladpersilja
1 röd chili, finhackad
1 pressad lime
2 vårlökar, fint skivade
1 blodgrapefrukt
1 msk olivolja
salt, peppar
Tina laxfilén och skär den i halvcentimeterstora bitar. Filéa grapefruktklyftorna och skär dem i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen en timme före servering. Servera ur vackra glas eller på ett gott bröd.
Det låter verkligen jättegott! Synd att sambon min vägrar lax...
ReplyDeleteÄsch, han kan peta! Man kan skära laxen i rätt stora bitar. Ceviche är en fantastisk förrätt; görs i förväg, enkel och inte så dyr. Men ändå lite lyxig :-)
ReplyDelete