
Till 4
900 g kycklinglårfilé (1 stort paket alltså)
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
tomater och andra grönsaker som mår bra av att vara i ugnen
salt och peppar
smör att steka i
Sätt ugnen på 200 grader. Vik upp lårfiléerna och salta och peppra inuti. Pressa i lite vitlök inuti varje. Vik ihop och bryn filéerna lätt i smör i en stekpanna. Låt dem svalna något och linda sedan 1/2-1 baconskiva runt varje filé (beroende på hur många och stora filéerna är). Lägg dem sedan i en ugnsform. Klyfta tomater och skär andra grönsaker i lagom stora bitar. Tryck ner dem mellan kycklingen och salta lätt. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig i mitten innan du serverar den!
Prova att krydda kycklingen med lite torkade salviablad, bara en aning, passar perfekt till kyckling och bacon, man kan t.o.m. äta benen kalla dagen efter! MUMS!
ReplyDelete