
600 g torskfilé, gärna ryggbiten
salt och peppar
50 g rimmat sidfläsk
1 litet sommarkålhuvud
några små knipplökar
50 g smör
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
potatis
sås:
1/2 schalottenlök
någon cm morot
1/2 tärning kyckling- eller köttbuljong, eller motsvarande mängd fond eller hemgjord buljong
2-3 dl rödvin
Skala och koka potatisen. Gör ett grovt mos med lite av kokvattnet, en klick smör och salt och peppar.Tärna under tiden sidfläsket och stek knaprigt i torr panna. Strimla kålbladen grovt och blanchera hastigt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och kyl kålen i kallt vatten. Dela lökarna. Koka lök och kål långsamt i smör och vin tills de är mjuka. Smaka av med salt och peppar och tillsätt fläsket. Sjud torsken långsamt i saltat vatten med några pepparkorn. Lägg upp på en handduk och låt vätskan rinna av. Lägg upp och servera!
Jag tyckte det blev jättegott och var väldigt glad över att råka vara hemma hos er just när det här serverades!
ReplyDelete