Thursday, August 26, 2010

Squashpasta med färska örter

Jag fortsätter med mat baserad på squash för att äta upp den enorma ljusgröna, mer pumpaliknande squash jag fick hem i förra veckan. Än en gång är jag ytterst osäker på mängderna, så avgör själv hur mycket du vill ha av respektive ingrediens. Färsk pasta
squash
vitlök
olivolja
färska örter
parmesan

Skär squashen i bitar och stek den mjuk i vitlök och olivolja. Hacka örterna fint. Koka pastan och blanda ihop allt. Servera med nyriven parmesan.

Till lunch dagen efter bytte jag parmesan mot fetaost, och det blev jättegott!

Monday, August 23, 2010

Squashbiffar med fetaost


Jag är ytterst osäker på måtten, man får känna sig fram till en bra "smet" helt enkelt. Den blir rätt lös, men ska gå att steka utan att falla isär.

För 2
1 squash
2 potatisar
lite salt
lagom mycket ströbröd (går säkert att byta ut mot lagom mycket mjöl)
1 ägg
peppar
fetaost
olja att steka i (inte olivolja, eftersom smeten blir så blöt...)

Riv squash och potatis, salta och lägg i en handduk i durkslag i en kvart tio minuter, så att vattnet rinner av. Blanda sen i ägget, ströbrödet, peppar och fetaost i smulor eller bitar. Hetta upp olja i en pappa och gör biffar med händerna. Stek på ganska hög värme i 10 minuter på vardera sidan.