Sunday, October 5, 2008

Indisk kycklingsoppa

Syster nr 2 har inte klämt ur sig sin bebis ännu, men försöker sig ändå på att laga mat emellanåt, även om matlusten inte är störst i världen.

Dagens regnrusk ropade soppa. Det var första gången jag testade den här soppan, som kommer ur kokboken "Soppor, bröd & röror", av andra systrar.

för fyra:
2 kycklingfiléer alt. 4 kycklinglårfiléer
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2-3 potatisar skurna i bitar
2 morötter, skivade
ca 100 g blomkål i bitar
2 tsk färsk ingefära
2 msk olja
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk vardera av gurkmeja, malen spiskummin, stött kardemumma och kanel
1 liter hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde
150 g spenat
1 dl russin
1/2 dl kokosflingor
ev. 1/2-1 dl mandelflarn
salt och peppar

Fräs lök och vitlök och häll efter ett par minuter i kryddorna och rör om. Skär kycklingen i bitar och lägg i grytan, stek i ca 10 minuter. Lägg i grönsakerna och fräs ytterligare någon minut. Häll i buljongen och låt soppan småkoka i ca 15 minuter, tills potatisen är klar. Skumma av olja om det bildas mycket på ytan. Rör i grädde och spenat och koka upp igen. Häll sist i russin, kokos och mandel. Salta och peppar.

No comments: