Wednesday, December 5, 2007

Gnocchi med smått och gott


Sådär, nu ska jag ta mig samman och blogga lite igen. Äter gör vi ju fortfarande, det är bara att jag aldrig hinner skriva om det eftersom jag stupar i säng redan vid tio vareviga kväll. Det är jobbigt att jobba, minsann :)
Igår åt vi färdigköpt gnocchi, som jag efter att ha kokat dem vände runt i stekpannan några varv tillsammans med allt det andra. Bönorna var de sista vaxbönorna från trädgården, nu har vi bara lite haricots verts kvar i frysen. Snart vinter på riktigt alltså!
Om man vill kan man hälla över lite smält smör på slutet också, då blir det ännu godare. Vill man ha en vegovariant kan man byta ut baconet mot halloumi.
Till 2 vuxna:
2 portioner potatisgnocchi
1/2 paket bacon
1 cm purjolök
en rejäl näve haricots verts eller vaxbönor
4-6 färska champinjoner
ca 1/3 liten påse pinjenötter
1 rejäl vitlöksklyfta
smör att steka i
salt och peppar
Rosta pinjenötterna på hög värme i en torr stekpanna. Var försiktig så att de inte bränns, det går väldigt snabbt. Skär baconet och champinjonerna i mindre bitar. Hetta upp en rejäl stekpanna och fräs bacon och svamp i smör. Koka bönorna tills de är mjuka. Koka gnocchin enligt anvisningarna på paketet, häll av och spola med kallt vatten. Skär bönorna på mitten och hacka purjolöken. Häll ned purjo och bönor i stekpannan och låt fräsa med någon minut. Pressa i vitlöksklyftan, vänd ner gnocchin och rör runt så att allt blir varmt. Mal över rejält med svartpeppar och kanske lite salt. Servera!

1 comment:

Katrin said...

Ännu ett recept att testa!
/Katrin